Många, både privatpersoner och företag, köper olika typer av städtjänster för att underlätta och för att spara tid till annat. Att döma av tjänsternas popularitet går det att anta att dom flesta tycker att det är välinvesterade pengar – men hur mycket kostar det egentligen att anlita en städfirma som ishine.se eller andra utförare i Stockholm?

Priserna kan skilja sig

Att anlita en städfirma i Stockholm är som sagt populärt – många gör det med jämna mellanrum – kanske för att spara tid till annat eller för att helt enkelt slippa göra delar av städningen på egen hand. Oavsett orsak kan det vara bra att tänka på att priset för att anlita en städfirma kan skilja sig – ibland med flera hundra för samma typ av tjänst.

Att ange ett exakt pris för vad det kostar är därför svårt så den som funderar på att köpa städtjänster gör klokt i att jämföra olika firmor och dess priser först.

RUT-avdrag gäller för privatpersoner

En annan sak värd att tänka på är att RUT-avdraget gäller vid köp av städtjänster. Med avdraget kan priset för arbetskostnaden reduceras med upp till 50%, vilket i princip halverar priset för olika städtjänster eftersom det innefattar främst arbetskostnader.

Prisexempel från en städfirma i Stockholm

Att ange ett exakt pris för vad det kostar att anlita en Städfirma i Stockholm är som sagt svårt, eftersom samma typ av tjänster kan ha olika pris hos olika firmor. En del tar mer betalat för att dom kan det – till exempel för att dom har ett gott rykte, en bred kundbas med nöjda kunder och därmed kan ta ett högre pris.

Andra ligger lågt i pris men här är det värt att höja ett varningens finger, då det tyvärr finns en del oseriösa aktörer i branschen. Kanske lever dom inte upp till kundernas förväntningar eller kanske har den anställda personalen dåliga villkor. Även det kan alltså vara värt att kolla upp innan en firma anlitas.

Nedan följer ett prisexempel på några populära tjänster från en städfirma i Stockholm:

  • Hemstädning – 215 kr / timme
  • Storstädning – 3500 kr, gäller för bostad på ca 100 kvm
  • Flyttstädning – 2800 kr, gäller för bostad på ca 100 kvm

Ovan nämnda priser är efter RUT men alltså bara ett exempel från en av många städfirmor i Stockholm.