När du vill ta hand om ditt tak på bästa möjliga sätt är en takbehandling precis vad du behöver! En sådan kan innefatta en eller flera delar, såsom taktvätt, reparation och målning. Men det kan även röra sig om en heltäckande tjänst där alla dessa delar ingår i paketet. Exakt vilken behandling som ditt tak är i mest behov av beror på flera olika faktorer. Högst troligt skulle taket dock må bra av att såväl repareras som tvättas och målas!

Fördelarna med att låta behandla taket

Det finns såklart flera skäl att ta in en takfirma för att behandla taket:

 • Ditt tak blir renare
 • Du kan känna dig trygg med att taket är helt, rent och i gott skick
 • Ett nymålat tak har en väldigt vacker färg som samtidigt skyddar taket mot väder och vind
 • Taket är som bekant kronan på verket och du bör därför se till att sköta om det.

  En komplett takbehandling består av flera enskilda processer

  En takbehandling kan ha någon av följande former:

 • Taktvätt
  Börjar mossan få fäste på ditt tak? I sådana fall är det viktigt att taket rengörs ordentligt. Om du inte gör detta kommer nämligen mossan bara att fortsätta ta över och förstöra ditt tak. Det kan i slutändan leda till allvarliga och kostsamma skador. Därför är det viktigt att du ser till så att taket tvättas på regelbunden basis.
 • Översyn och takreparation
  Detta är en tjänst där taket kontrolleras. Ditt tak inspekteras för att avgöra dess skick. Eventuella trasiga takpannor lagas eller byts ut. Dessutom rengörs stuprör och hängrännor.
 • Grundmålning
  När taket är helt och rent är det dags att grundmåla detsamma. Genom att göra detta förseglar man taket och stärker dess skydd. Resultatet blir en yta som är jämn och fuktfri.
 • Toppmålning och vaxning
  Toppmålningen är det sista och avslutande steget i behandlingen av ditt tak. När denna är gjord har taket en yta som är såväl fräsch som slitstark. Dessutom är ytan självrengörande och vattenavvisande.Allra helst bör du beställa alla dessa tjänster som ett helt paket. Du får då en komplett takbehandling som säkerställer att ditt tak kommer hålla under många år framöver!