Sommaren är den mest populära årstiden av de alla när det kommer till att flytta från en plats till en annan. Anledningen till detta är att denna årstid har flera fördelar över andra för den som är i flyttagen. Statistiken visar att tiotusentals svenskar varje år väljer att flytta till en ny bostad under sommaren. Några anledningar till detta är att barnen är lediga från skolan, vädret är behagligt och att det på sommaren råder högsäsong för husköp.

Det är dock lättare sagt än gjort att flytta under högsäsongen, och du behöver fortfarande vara väldigt organiserad för att lyckas väl med din flytt. Genom att i förväg rensa ut allt man inte vill ha med till det nya, kan man minimera lådor och tid. Kanske finns behov av hjälp med att köra iväg möbler och lådor sm inte skall sparas. Här berättar vi vad du ska tänka på när du ska flytta i sommar med hjälp av en flyttfirma från Karlshamn.

Efterfrågad flyttfirma

Tack vare fördelarna med att flytta på sommaren – exempelvis det fina vädret samt ledigheten från skola och arbete – är sommaren den tid på året då flyttfirmorna är som mest upptagna. Ungefär 70% av alla bostadsflyttar i landet äger rum mellan maj och september (man brukar säga att högsäsongen i branschen varar från den 15 maj till den 31 augusti), vilket naturligtvis betyder att de bästa flyttfirmorna är väldigt eftertraktade under denna tid. Du behöver därför ligga i om du vill boka flyttfirma i Karlshamn på sommaren.

Du kanske undrar på vilket sätt den statistik vi presenterat ovan är relevant för just din flytt? Svaret på den frågan är att den höga efterfrågan på flyttfirmor på sommaren innebär att du behöver ligga i för att boka upp en flyttfirma i Karlshamn med ett gott anseende. Om du inte lyckas med detta kan du behöva nöja dig med en mindre känd eller mindre duktig flyttfirma. Även om detta inte nödvändigtvis betyder att flyttfirman i fråga gör ett dåligt jobb, kan en medioker aktör ha svårt att tillhandahålla de högkvalitativa tjänster du behöver och förväntar dig för en problemfri flytt.

Du bör därför göra dig själv en tjänst och boka en pålitlig flyttfirma i Karlshamn god tid i förväg, gärna så fort du vet med dig att du ska flytta!