Det finns många fördelar med att välja ett nytt elbolag – inte minst för att dom av naturliga skäl behöver arbeta hårt för att locka till sig kunder från konkurrenter som varit aktiva i branschen under en längre tid. Nya elbolag kan också komma med en del nytänkande och mer moderna lösningar – så som en mer tillgänglig kundtjänst, flexibla betalningsmöjligheter och lägre priser. Läs mer om vilka fördelar som finns i texten nedan.

Lägre priser med nytt elbolag

En av fördelarna med att välja ett nytt elbolag är att dom ofta erbjuder ett lägre pris. Detta kan såklart vara ett sätt att ta sig in på marknaden bland dom många konkurrenterna, men för många är ett så lågt pris som möjligt det viktigaste när det är dags att teckna ett avtal. Skulle priset gå upp framledes så kan man alltid byta, om det är just där skon klämmer, men pressade priser är som sagt något som många ser sig om efter. Om så är fallet så kan alltså nya elbolag vara något att leta efter!

Kundtjänst

En annan fördel med ett nytt elbolag och deras ofta moderna tänk är att det finns en bra kundtjänst att tillgå. Ett exempel på detta är när det finns en chatt för direktkontakt på hemsidan, så att man slipper långa telefonköer eller långa svarstider via mail. Det finns givetvis också bolag som varit aktiva i branschen länge som också har en väl fungerande kundtjänst men tyvärr har långt ifrån alla det.

Miljötänk

Idag är miljön viktig för många och många elbolag erbjuder ofta förnybar el vilket såklart är bra för miljön. Det är i och för sig klart att det finns många äldre bolag som också börjat erbjuda detta under senare år men för nya bolag är detta något som ofta funnits med redan från start, vilket bara det kan vara en fördel.

Fakturahantering

Sist men inte minst kan ett modernt och nytt elbolag erbjuda smidig och flexibel fakturahantering, där man som kund själv kan välja det som passar bäst för en själv. Dom vanligaste alternativen är:

  • Pappersfaktura via post
  • Autogiro
  • E-faktura
  • Faktura via mail

Även detta är något som många bolag som varit aktiva länge också infört i takt med att möjligheterna blivit fler – men det är alltid uppfriskande med nytänkande företag.