En städfirma kan hålla på med många olika saker. Det kan handla om att städa i privata hem, på kontor eller större städningar vid flytt eller renovering. För att förstå hur en städfirma jobbar kan man titta på de vanligaste tjänster som brukar skötas av städfirmor. Utöver dessa kan man ofta som kund komma med förslag på andra typer av städjobb för att hitta den städning som passar bäst.

Hemstädning

När man använder sig av en städfirma i hemmet får man tid över till andra saker. Det kan ta flera timmar per dag att hålla rent i ett hem, och ännu längre tid om man har barn. Att ha en schemalagd hemstädning någon gång per vecka blir ett bra sätt att slippa tänka på städningen men samtidigt ha ett fläckfritt hem.

Städning av kontor

Att ett kontor är välstädat är mycket viktigt eftersom de anställda spenderar flera timmar per dag där. Dessutom är kontoret ofta kunden första intryck av verksamheten, och om det ser ostädat ut kan företaget upplevas som oseriöst. Genom att ta hjälp för kontorsstäd kan man säkerställa att kontoret alltid presenteras på sin bästa sida.

Trappstädning

Både kontors- och lägenhetsbyggnader har ett trapphus som ofta glöms bort i städningen. Denna typ av utrymmen tillhör ingen och alla samtidigt, vilket gör att de ofta faller mellan stolarna. Att använda sig av en städfirma blir ett enkelt sätt att hålla dessa utrymmen städade kontinuerligt.

Flytt- och byggstädning

Ofta behöver man städhjälp då man ska flytta eller bygga om har man inte mycket energi till övers. Den som flyttar in i ett nytt hem har redan packat och organiserat i veckor och vill nog helst bara ta det lugnt. När man bygger om krävs mycket planering och energi över lång tid och när det är klart vill man så snabbt som möjligt börja använda utrymmet. Därför är detta två situationer då det kan vara väldigt skönt och praktiskt att använda professionell hjälp för städningen.

Spara tid och energi genom att använda en städfirma

Några av de vanligaste anledningarna med att använda sig av en städfirma i stället för att städa själv är att man sparar tid och energi. Det finns dock ännu fler fördelar:

  • Ekonomiskt lönsamt på grund av RUT-avdraget.
  • Flexibelt – man väljer själv när man vill ha städhjälp.
  • Proffsigt arbete – Även om man är riktigt bra på att städa är det svårt att matcha det jobb som professionella städare utför.