Professionell flyttstädning

Flyttstädning är en tjänst som brukar anlitas, och har anlitats, av många svenskar. Särskilt populärt har det blivit sedan riksdagen i Stockholm beslutade om införandet av rut-avdraget. Med allt det jobb som det faktiskt innebär att flytta, kan det kännas riktigt skönt att låta någon annan göra städningen. En flyttstädning ställs det dessutom höga krav på, så det kan vara tryggt att låta ett proffs med erfarenhet av det ta hand om det.

Alla som anställer en firma för flyttstädning vill nog få ett riktigt bra pris. Men hur bär man sig egentligen åt för att göra det?

Ta in flera offerter

Har du flera offerter att välja mellan har du ett helt annat förhandlingsläge, än om du sitter med bara en offert. Med flera erbjudanden kan du låta firmorna tävla med varandra om dig som kund. Till exempel kan du försöka att få rengöringsprodukter på köpet, eller kanske något annat som egentligen inte skulle ingått?

Ta in flera offerter kan man göra enkelt via en offertsida, som förmedlar dina uppdragsbeskrivningar till firmor i närområdet. Bor du i storstäder som Stockholm, Göteborg eller Malmö kan du förmodligen räkna med att få in många svar. Särskilt om du bor i Stockholm, som sannolikt har landets största utbud av dessa typer av firmor, bör du få många erbjudanden genom en offertsida. I slutändan är priset en del av avgörandet, tänk dock på att flyttstädningen är även på ditt ansvar. Boka flyttstädning i Stockholm med 100% nöjd kund garanti.

Rutavdraget

Det flesta är nog bekanta med rutavdraget idag. Genom att prata med städfirman om att du vill använda dig av RUT, kan du få halva priset direkt på fakturan. Sedan ansöker städfirman själva om pengarna från Skatteverket.

Det här är något som kan pressa priserna rejält. Det som gäller är 50 procent av arbetskostnaden. Materialkostnader och andra kostnader omfattas vanligtvis inte av avdraget. Läs om rutavdraget på Skatteverkets hemsida för mer information.

Var bor du?

Var firman är baserad kan ha en viss inverkan på priserna som firmorna tar för en flyttstädning. Bor du till exempel i Stockholm kan du dra fördel av den stenhårda konkurrensen som råder mellan de olika firmorna. Bor du på en mindre ort kanske det bara finns en eller två firmor. Det kan då vara lite svårare att hamna i ett bra förhandlingsläge.