Lekplatser är väldigt viktiga platser som främjar barns utveckling. De är inte nämligen bara roliga och spännande platser där barn kan leka utan de bidrar även till att utveckla viktiga egenskaper hos barnen. Däremot är det inte varje lekplats & lekmiljö som är stöpt i den bästa av formar. Så när du ska utforma en sådan bör du ta hänsyn till vissa saker – läs vidare för att få reda på vilka dessa är!

En lekplats & lekmiljö bör vara säker och tilltala barn i alla åldrar

Citypro är proffs på lekplats & lekmiljö. Genom att surfa in på deras webbplats kan du botanisera i ett brett urval av produkter för lekplatser av god kvalitet. Men vad ska man då tänka på när man köper in sådana produkter, kanske du undrar? Du bör framför allt ta hänsyn till följande faktorer:

  • Säkerheten. Det är kanske underförstått, men säkerheten är A och O när det kommer till produkter för lekplatser. Därför bör du hålla utkik efter produkter som är hållbara och som inte är tillverkade i material som är giftiga för barnen. Dessutom bör de vara designade med säkerheten i åtanke. Till exempel bör de inte ha några lösa delar eller vassa kanter. Allra helst bör de också vara lite åt det mjukare hållet och kunna dämpa eventuella fall.
  • Barnens ålder. En annan faktor som är viktig att ha i åtanke är barnens ålder. En lekplats & lekmiljö bör anpassas utifrån de barn som är tänkta att leka i denna. Dessutom kan det vara bra att införskaffa olika typer av produkter för lekplatser som riktar sig till barn i olika åldrar. På så vis kan man tillgodose behovet hos en bredare skara barn i alla åldrar. Till exempel gillar ofta mindre barn lekplatser med lite kortare rutschkanor och mindre gungor medan äldre barn vanligtvis föredrar längre rutschkanor och lite mer utmanande klätterställningar.
  • Tillgänglighet. För att en lekplats ska vara inkluderande för alla barn är det viktigt att även ta hänsyn till tillgängligheten. Till exempel kan det vara en fördel om det finns ramper och liknande på lekplatsen. Då kan nämligen även funktionshindrade barn som till exempel sitter i rullstol vara med och leka med de andra barnen.