Vill du kunna sova i lugn och ro utan att behöva oroa dig för inbrottstjuvar och andra inkräktare? Vill du också kunna säkerställa att din hem är fredat även när du inte är hemma? Då bör du överväga att investera i ett hemlarm!

Genom att installera ett larm i hemmet kan du se till så att din bostad är trygg dygnet runt. Du kan till exempel låta koppla larmet till en larmcentral och lägga till diverse smarta funktioner i larmsystemet. Det finns dock många olika hemlarm att välja mellan. Här berättar vi hur du kan resonera för att välja rätt alternativ för dig och din bostad!

Faktorer att väga in när du väljer mellan olika hemlarm

Tyvärr är det inte så enkelt att välja larmsystem som man kanske skulle kunna tro. Du bör inte bara välja första bästa alternativ utan istället göra lite efterforskningar. Det finns flera olika faktorer att ta hänsyn till när du väljer mellan olika hemlarm. Här berättar vi vilka några av de viktigaste faktorerna är!

  • Professionell lösning eller gör-det-själv-lösning. För vissa larmsystem har du möjligheten att välja mellan att själv sätta ihop och installera systemet. Men i de allra flesta fall är det säkrast att låta proffs på larm installera ditt nya hemlarm. Denna lösning kostar förstås lite mer men är också bättre och kan potentiellt sett vara kostnadsbesparande.
  • Kostnad för systemet. Kostnadsfrågan är såklart alltid en viktig fråga i samband med ett hushålls inköp och investeringar. Det finns flera olika kostnader att ta hänsyn till. Några exempel på sådana är kostnaden för utrustningen, installationskostnad, aktiveringskostnad samt kostnad för löpande övervakning av systemet. I vissa (dock sällsynta) fall kan också dolda avgifter tillkomma.
  • Uppkoppling mot larmcentral. Det finns många fördelar med att låta koppla upp ditt larmsystem mot en larmcentral. Denna lösning ger dig nämligen övervakning av systemet dygnet runt av experter på hemlarm. Så fort larmet utlöses kan de agera och utreda huruvida det är ett skarpt läge eller ej. Och om så är fallet kan de snabbt tillkalla räddningspersonal som då skickas hem till din bostad.