vilka-arbetsklader-behover-du

Riktiga arbetskläder kan vara nödvändigt inom många olika yrken, bland annat för hantverkare så som snickare, målare och plåtslagare. Plagg som är tillverkade för att användas vid arbete har många bra egenskaper, bland annat genom att vara både slitstarka och funktionella.

Genom att ha speciella arbetskläder behöver man heller inte slita på sina ”vanliga” kläder när man jobbar! Vilka typer av arbetsplagg behöver du på ditt jobb?

Slitstarka arbetskläder

Flera jobb kräver att man har rejäla och slitstarka men också funktionella kläder på sig när man arbetar. En riktig arbetsbyxa ger till exempel bättre skydd än ett par vanliga byxor som man bär till vardags så det kan vara både praktiskt och mer säkert att använda ”riktiga” arbetskläder. Förutom byxor finns bland annat också västar som skyddar bra och som ger ett snyggt och komplett arbetsställ för den som behöver slitstarka kläder på jobbet.

Ytterkläder på jobbet?

Arbetar du både inomhus och utomhus? Då kan du ha nytta av flera uppsättningar arbetskläder så att du snabbt och enkelt kan klä dig efter rådande väderlek på morgonen innan det är dags att bege sig iväg mot arbetet. Man kan bland annat hitta slitstarka och varma jackor som är utformande att ha när man arbetar men också mellanlager så som fleece och underställ.

För den som arbetar ute på sommaren finns arbetsbyxor i form av shorts men också regnkläder att bära dom dagar då väderleken visar sig från sin sämsta sida.

Olika tillbehör

Inom en del yrken kan det också vara bra att komplettera sina arbetskläder med olika tillbehör. Det gör att kläderna blir ännu mer praktiska eller funktionella och några av dom tillbehör som finns att hitta är bland annat:

  • Bälten
  • Hängslen
  • Hållare för till exempel verktyg eller kort
  • Knäskydd

Det finns många fördelar med att ha riktiga arbetskläder på sig när man arbetar. Som tidigare nämnt slipper man slita ut sina vanliga kläder och dessutom är plaggen ofta mer funktionella, då dom är utformade att användas vid arbete. En annan fördel är att kläderna blir representativa för den roll man har.

Hantverkare syns till exempel ofta i speciella arbetsplagg, kanske trycka med företagets logga, och det blir då tydligt vad dom arbetar med. En hantverkare som dyker upp i t-shirt och jeans kan faktiskt tolkas som mindre seriös så tillhör du en av dom – se till att ha ”rätt” kläder på dig!